Снимка: Pixabay

Малко летовници могат да бъдат обвинени, че искат да удължат почивката си възможно най-много. Сред тях е и Роуди -  четиригодишна черна котка, която реши, че ще прибегне до крайности, за да избегне завръщането си у дома. Той избяга от отделението за домашни любимци на Бостънското международно летище Логан преди три седмици.

Оттогава Роуди бяга, избягвайки залавянето от професионален следотърсач, но в крайна сметка реши, че играта е приключила.

Роуди се предаде вчера и ще бъде върната при семейството си.

"Никога няма да разберем дали от умора или от глад, но тази сутрин тя най-накрая се остави да бъде хваната", каза говорител на летището.

"Тя изглежда страхотно, щастлива е да бъде с хора и съм сигурена, че ще се радва да се събере отново с нас", каза собственичката й Пати Нолет Сали пред The Times.

Бягството на Роуди започна на 24 юни. Собствениците й се върнаха в САЩ от армейска служба в Германия. Но когато полетът им на Луфтханза кацна в Бостън, Роуди избяга от клетката си в преследване на няколко птици.

Започнала е операция по издирване, но въпреки многото наблюдения, Роуди успява да избяга от преследвачите си. Най-накрая тя се отказа от преследването в замяна на няколко котешки бисквити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase